Δρ Νικόλαος Μανιάς

Iατρός, Μαιευτήρ Γυναικολόγος

Ο Νικόλαος Θ. Μανιάς, εισήχθη με πανελλήνιες εισαγωγικές εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επέτυχε άριστες επιδόσεις και υποτροφία σπουδών.

Την κλινική του άσκηση, έκανε, επίσης με υποτροφία, στα Πανεπιστήμια Sheffield UK και Kiel West Germany στους τομείς Εσωτερική Παθολογία, Γενική Χειρουργική και Μαιευτική – Γυναικολογία.

Πέρασε επιτυχώς το Ιατρικό Τμήμα του Πτυχίου ECFMG (EDUCATIONAL COMMISSION OF FOREIGN MEDICAL GRADUATES).

Υπηρέτησε την στρατιωτική του Θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό, ως Επίκουρος Σημαιοφόρος Ιατρός, επί 18 μήνες σε Πολεμικό Πλοίο και στον ΝΝΑ επί 6 μήνες, συνολικά 26 μήνες.

Ειδικεύθηκε στην Μαιευτική – Γυναικολογία και Γυναικολογική Ενδοκρινολογία και Στείρωση στην Α’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπίστημίου Αθηνών, παίρνοντας τον τίτλο ειδικότητας  Μαιευτήρος- Γυναικολόγου.

Εκπόνησε Διδακτορική Διατριβή υπό την επίβλεψη του Τμήματος Ενδοκρινολογίας  (Καθ Μ. Μπατρινος) και Μαιευτικής Γυναικολογίας (Καθηγητες  Δ. Αραβαντινός και Σ. Μιχαλάς) και κηρύχτηκε Αριστούχος Διδάκτωρ.

Υπηρέτησε ως Επιστημονικός Συνεργάτης επί 10 έτη στο Τμήμα Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας και Στείρωσης της Α’ Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών ( Νοσοκομείο Αλεξάνδρα), εκτελώντας το ιατρείο Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας και Στείρωσης, συμμετέχοντας σε όλες τις διδακτικές, επιστημονικές και ερευνητικές δραστηριότητες του τμήματος (διδασκαλία φοιτητών και ειδικευόμενων, συγγραφή εργασιών, παρουσίαση σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια. κλπ).

Συν-συγγραφή του Πανεπιστημιακού Βιβλίου ‘’ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΑ’’ σε συνεργασία με τον Καθηγητή Χ. Σέγκο.

Διενέργεια, συγγραφή,  δημοσίευση και παρουσίαση πολλών επιστημονικών εργασιών σε Διεθνή και Πανελλήνια Συνέδρια, ομιλίες σε Σεμινάρια της Ελληνικής Εταιρείας Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας καθώς και σε Μετεκπαιδευτικά μαθήματα Γυναικολογίας.

Μέλος της ESHRE (EUROPEAN SOCIETY OF HUMAN REPRODUCTION AND EMBRYOLOGY), με συμμετοχή σε όλα τα ετήσια συνέδρια από το 1990 μέχρι σήμερα.

Από το 1996 και μέχρι σήμερα, ίδρυση, οργάνωση, λειτουργία και διεύθυνση της ΜΟΝΑΔΑΣ ΙΑΤΡΙΚΩΣ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ‘’ΜΗΤΡΟΤΗΣ’’, με πλήρες πρόγραμμα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης, Μικρογονιμοποίησης,  Ενδομητρικής Σπερματέγχυσης, Κρυοσυντήρησης  (ωαρίων, σπέρματος και εμβρύων), Βιοψίες όρχεων, αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας, διαγνωστική, χειρουργική και θεραπευτική Υστεροσκόπηση και Λαπαροσκόπηση για προβλήματα υπογονιμότητας και αντιμετώπιση καθ΄έξιν αποβολών.

Κλινική και εργαστηριακή μελέτη κάθε ζευγαριού ξεχωριστά, που παρουσιάζει πρόβλημα γονιμότητος,  πρόωρης ωοθηκικής  ανεπάρκειας, διαταραχών κύκλου, ενδομητρίωσης,  προβλημάτων σπέρματος.

Εφαρμογή των πιο σύγχρονων θεραπειών του μεταβολισμού και των ορμονών, έτσι ώστε να παραχθούν καλής ποιότητας ωάρια και έμβρυα και βιώσιμες κυήσεις.

Έχει την χαρά μεγάλων ηθικών ικανοποιήσεων.