Οι κυριότερες μέθοδοι θεραπείας που εφαρμόζουμε

Α. Παρακολούθηση του γεννητικού κύκλου και της ποιότητος της ωορρηξίας,
Β. Στοχευμένη χρονικά σεξουαλική επαφή,
Γ. Πρόκληση ωορρηξίας με χάπια, (η με υποδόριες ενέσεις), σε συνδυασμό με επαφή,
Δ. Ενεργοποίηση του σπέρματος πρόκληση ωορρηξίας και ακολούθως ενδομητρική σπερματέγχυση.

Ε. Διαθέτουμε πλήρες πρόγραμμα εξωσωματικής γονιμοποίησης με υπερσύγχρονο εργαστήριο Εμβρυολογίας, όπου γίνεται η καλλιέργεια και ανάπτυξη των εμβρύων. Οι Εμβρυολόγοι μας είναι επιστήμονες με μεγάλη ικανότητα, υπευθυνότητα, πείρα, προσοχή και ευαισθησία. Εχουν πλήρη κατανόηση της λαχτάρας και αγωνίας του ζεύγους ,με αποτελέσματα θαυμαστά στον εθνικό και διεθνή επιστημονικό «στίβο». Επίσης διαθέτουμε πλήρως εξοπλισμένο χειρουργείο και αναισθησιολογικό τμήμα, εμπειρότατους Αναισθησιολόγους, για την ωοληψία και την εμβρυομεταφορά και το καλύτερο διεθνώς σύστημα κρυοσυντήρησης των πλεοναζόντων εμβρύων αλλά και του σπέρματος και των ωαρίων (Vitrification). Μεταφέρουμε έμβρυα δεύτερης, τρίτης ημέρας ή βλαστοκύστεις( όπου είναι απαραίτητο) με άριστα αποτελέσματα.

ΣΤ. Στις περιπτώσεις ασθενούς σπέρματος (πολύ συχνές στην εποχή μας) εφαρμόζουμε την Μικρογονιμοποίηση, επαναστατική μέθοδο ,που ανακαλύφθηκε το 1993 και έλυσε παγκοσμίως το πρόβλημα της ανδρικής υπογονιμότητος . Μπορούμε με την μέθοδο αυτή να αποκτήσουμε υγιή παιδιά ακόμη και από άνδρες με καθόλου σπερματοζωάρια στο σπέρμα τους. Η λήψη σπερματοζωαρίων από τον Ορχι γίνεται στην Μονάδα μας με ανώδυνη και ατραυματική μέθοδο (TESE or TESA).

Σκοπός μας είναι η όσο το δυνατόν γρηγορότερη επίτευξη καλής ποιότητος κυήσεως (με όσο το δυνατόν μικρότερες πιθανότητες αποβολών ), ώστε να μην «φθαρεί» το ζευγάρι ψυχολογικά και οικονομικά και να βιώσει την ευτυχία της μητρότητος.

Ζ. Σε περιπτώσεις προβλημάτων Μήτρας και εμφύτευσης των Εμβρύων, εφαρμόζουμε διαγνωστικά την Υπερηχο-υστερογραφια και θεραπευτικά την χειρουργική Υστεροσκόπηση και Λαπαροσκόπηση με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Η. Εάν υπάρχει καλή λειτουργικότητα του σπέρματος, καλός γεννητικός κύκλος και καλή Υστεροσαλπιγγογραφία, τότε συχνά εφαρμόζουμε την Λαπαροσκοπική διερεύνηση και θεραπεία. Η αντιμετώπιση συνήθως της Ενδομητρίωσης, των συμφυσεων γύρω από τις σάλπιγγες και τη Μήτρα, δίνει συχνά καλύτερα αποτελέσματα ακόμη και από την Εξωσωματική Γονιμοποίηση .